Culinartz

nudli

Nem jártam focimeccsen félreértés ne essék csak ismét belehaltam volna, ha nem variálok a borsólevesemen.

Mert ha nem mascarponét keverek bele akkor is el kell követnem a napi betevőmmel egy kisebb merényletet, még mielőtt megunnám és a kifőzdék szürke alaplevében úszkáló pár szem fonnyadt borsóra fanyalodnék.

Nem szeretem, ha a levesem nem annyira sűrű, hogy majdnem megálljon benne a kanál… ilyesmit kizárólag a húsleves esetén fogadok el. De ez esetben is, imádom alaposan megrakni a tányért a levesbe főtt zöldségekkel és a frissen vágott cérnametélttel.

Hozzávalók
kb 50 dkg zöldborsó
4 dl zöldség alaplé
vaj, egy kisebb fej főző hagyma
só,  kiskanál ételízesítő ( lassan itt lesz a készítés ideje!)

A hagymát nagyon finomra vágom és kevés vajon megfonnyasztom. Csak fonnyasztom és nem pirítom! Rádobom a zöldborsót, kavarok rajta kettőt jobbra, kettőt balra 🙂 kicsit megforgatom és megszórom az életízesítővel majd felöntöm az előre forralt vízzel. A nagyon zsenge borsószemek gyorsan puhulnak, így nem kell sokáig főzni.

Mivel nem szeretem ha csak úgy lézengve úszkálnak a tányéromban a borsószemek így a levest sűrítem. Nem rántással, nem habarással, hanem pusztán önmagával. Kiveszem a borsó egy részét és botmixerrel pürésítem, majd visszateszem a levesbe.

Mivel a piacon nem tudott hidegen hagyni a lila krumpli néhány szemet el kellett hoznom magammal 🙂

Így szépen megfőztem őket ezúttal héjában, mert különben oda lenne a szép természetes színezőanyag és gombóchoz, nudlihoz használatos tésztát készítettem.

A lila nudlikat kifőztem közben parmezán ostyát készítettem: egy forró teflon serpenyőbe egy evőkanál reszelt parmezán halmot helyezek és  két-három perc alatt  megsütöm. Hagyom kihűlni és óvatosan kiveszem a serpenyőből. Ráhelyeztem a levesemre, ráhalmoztam a nudlikat és gyönyörködtem a színkavalkádban.

zbosolilanudli