Culinartz

Teljesítem a fogadással “megnyert” feladatot. Még csak a második napnál tartok, de már felmerült bennem, hogy most lenne ideje a két hétig tartó nulla kalóriás diétának 🙂

Nem tudtam mit vállalok, persze azt sem hittem volna, hogy elvesztek egy fogadást. Egy tanulsága van, soha többet 🙂

Főztem ám ma is, csak azért, hogy teljesítsem ezt a kihívást, bár belegondolva…. a következő tizenkét nap alatt ha nem is diétával, de lehet, hogy egy menzai befizetéssel jobban járnék. Minden bizonnyal a hatása ugyanaz lenne, mint a diétának. Ám ez a fogalom tőlem roppant távol áll, ugyanis enni nem csak kell, de imádok is.

Nos, a főzés nem állt másból, mint az egyszerű túrógombócból, amit a ” maradék” gulyás leveshez készítettem. Ez utóbbit több okból sem posztolom. Egyrészt mindenkinek van saját bevált receptúrája,  másrészt egyáltalán nem tartottam fotogénnek. Ráadásul elkövettem vele egy hatalmas bakit. Igen, bevallom, szoktam hibázni is a konyhában, de ilyen hatalmasat még soha nem vétettem. Történt ugyanis, hogy mellenyúltam és édes pirospaprika helyett csípős landolt a levesben. Mikor ez tudatosult bennem már késő volt és nem maradt más, mint apránként, de elfogyasztani, mert ugyebár ételt nem dobunk ki. Ez pedig javíthatatlanul csípős volt, el is neveztem magamban mexikói gulyásnak, de még mindig jobb, mintha elsóztam volna!

Egészen biztos, hogy ez a leves a kukában landolt volna, ha a most futó Konyhafőnök műsor szigorú ám sokak által imádott séfje, Bernáth József elé kerül ( most megetettem a google keresőmotorját is 😀 ) Nos jelentem, a csípőst túléltem, viszont annál jobban esett, szinte már már hűsítően hatott a remegős túrógombóc.

Nem nagy kunszt elkészíteni, csak jó arányban kell hozzáadni a búzadarát.

25 dkg zsíros, áttört túróhoz egy tojás, csipet só, de tényleg csak egy csipet!, és 5 dkg búzadara dukál.

Ezeket alaposan összedolgoztam, majd nagyjából egy teljes órán át a hűtőben pihentettem.

Vizet forraltam, majd csinos gombócokat óvatosan beledobáltam. Kb 8-10 perc alatt készre főnek. Gyakorlottak tudják ez azt jelenti, hogy a gombócok feljönnek a víz felszínére.

Míg a gombócok főnek, forró vajon fele-fele arányban morzsát és darált mandulát megpirítok. Szűrő kanállal a gomócokat kiemelem,  lecsöpögtetem és morzsában megforgatom.

Porcukorral, tejföllel, ki hogyan szereti, tálalható.

Ennyi. Lehet is enni. Második nap teljesítve. Ja, lövésem sincs holnap mi lesz a vacsorám 🙂

image