Culinartz

A legegyszerűbb és a leggyorsabb mód egy királyi fogáshoz. Egyetlen óriási hibája van, nem a legolcsóbb kategóriába tartozik.

Talán a lazac az egyetlen amit nem szoktam agyon variálni. Nem mintha az étrendem mindennapos szereplője lenne. Többnyire köretet csak mutatóba készítek hozzá, mert nincs rá igényem. Húsleveshez sem fogyasztok kenyeret 😉

Előző nap elkészítettem a fűszervajat:

puha vaj, apróra vágott friss kapor, citrom reszelt héja, citrom szűrt leve, kevés füstölt  maldon só és szegfűbors porítva. Az összes hozzávalót alaposan összekeverem, majd egy kibelezett fél citromba tömöm és elteszem a hűtőbe. A maradékból kis rúdalakot formázok zsírpapírban és ez is  a hűtőben landol.

Előmelegítem a sütőt 180 fokra. Sütőpapírból egy “kishajót” készítek, vékony fűszervaj karikát teszek a hal szelet alá, és persze fölé, még néhány friss ág kaprot is melléhelyezek, kevés chilis sóval megszórom és 12 percre betolom  a sütőbe.

lazacnyers

Egy kisebb csicsókát megtisztítottam és csak úgy nyersen lereszeltem. Megfürösztöttem egy kis chardonnayben és kész is.

lazackesz

Egy vékony szelet citromba töltött fűszervajat teszek mellé ( fotó után rá és csak hagyom, hogy lecsússzon a forró szeleten…mhmm… )

Kapor és citrom kombinációval a legfinomabb, nincs mit ragozni rajta.

halatfalat