Culinartz

Akkor is ha hihetetlennek hangzik létezik az az édesség, ami elvarázsol, mosolyra fakaszt, örömöt okoz olyannyira, hogy bologságig lehet jutni.
Amikor az ember olyan mennyei süteménybe kóstol, amitől szinte felsír akár az újszülött és táncot kezdenek lejteni az ízlelőbimbói, csak egy dologra tud (még) gondolni-már ha tud ilyen állapotban gondolkozni: bárcsak az igazán közelálló szerettei is bele kóstolhatnának ebbe a fenséges szinte már leírhatatlan gasztro gyönyöröket okozó finomságba…
Ilyen gondolatok és érzések kavarogtak bennem Chili és Vanília 10.000 like partiján amikor először és közelről találkoztam Lengyel József süteményeivel.
Aki még nem hallott volna róla, bár ezt erősen kétlem az itt
és természetesen itt is olvashat bővebben róla.
Azokban a pillanatokban tudtam: innentől már csak várva fogom várni az első adandó alkalmat, hogy igazi tortát rendelhessek. Az alkalom meg is érkezett.
Miután elmondtam mindenki más számára lehetetlennek bizonyuló elképzeléseimet a legnagyobb nyugalommal dőltem hátra, mert teljesen biztos voltam benne, hogy a torta tökéletes lesz, azt fogom kapni amit elképzeltem és amit vártam- bár ebben kicsit tévedtem, ugyanis a legmerészebb álmaimat is felülmúlta!- és nem utolsó sorban pontosan a megbeszélt időben készen is lesz.

Bár mindig örömmel készülök a meglepetésekre, mert imádok meglepetést okozni, imádok adni ilyen hatalmas öröm rég kerített hatalmába, amiért külön köszönettel tartozom!

Ez a torta igazi TORTA volt. József nemcsak a kedvenc csokololádé virágomat de a napomat is bearanyozta.

A torta nagyon csoki, nagyon finom, nagyon szép és nem szaporítanám tovább a szót, mert ide szuperlatívuszok is kevésnek bizonyulnának.

Beszéljenek a képek… bár be kell vallanom a hatalmas izgalomtól még a fényképező objektívét is nehéz volt stabilan tartani, azért sikerült néhány jó fotót is készíteni.

Egyet még megsúgok mindenkinek, József tortái olyanok, hogy rendkívül hatalmas lélekerő kell ahhoz, hogy merjen az ember késsel belevágni.

Nos, a képeket sajnos méret gondok miatt nem ide, hanem a Facebook csoport albumába töltöm fel.

Érdemes lesz megnézni őket!