Culinartz

imageHa megjelenik a medvehagyma, két dologban vagyok biztos: visszavonhatatlanul megérkezett a tavasz, étrendembe ismét belekerül a lehető legtöbb verzióban (eddig csak a tiramisu és a többi édesség úszta meg a bezöldülést, bár ami késik… 🙂 )

Persze, hogy pénteki piacozásom három hatalmas csokorral zárult és szombat este nem bírtam megállni, hogy ne álljak neki.

3 dkg élesztő, amit nagyon kevés cukorral, fél deci tejben felfuttattam, majd 2 evőkanál liszttel összekevertem, és újból felfuttattam.

Kb 45- 50 dkg lisztet, 25 dkg juhtúrót, 2 db tojást, két kortynyi olívaolajat,törött borsot, szárított fokhagymát, kevés chili pelyhet ést a kovásszal együtt összegyúrtam, és alaposan kidolgoztam.

Duplájára kelesztettem, majd kinyújtottam, bekentem olívaolajjal, hajtogattam, és ezt a műveletet még egyszer elvégeztem, azaz nyújt, olajjal beken, hajtogat.image

Kevés ideig még pihentettem, majd kinyújtottam. Éles késsel rácsoztam a tészta tetejét, kiszaggattam, tojással megkentem  és szép pirosra sütöttem (180 fokra előmelegített sütően)

Egyszerű, gyors, olcsó és roppant ízletes!

image

Próbáljátok ki, nagyon finom!

image