Medvehagymás pogácsa, juhtúróval

imageHa megjelenik a medvehagyma, két dologban vagyok biztos: visszavonhatatlanul megérkezett a tavasz, étrendembe ismét belekerül a lehető legtöbb verzióban (eddig csak a tiramisu és a többi édesség úszta meg a bezöldülést, bár ami késik… 🙂 )

Persze, hogy pénteki piacozásom három hatalmas csokorral zárult és szombat este nem bírtam megállni, hogy ne álljak neki.

3 dkg élesztő, amit nagyon kevés cukorral, fél deci tejben felfuttattam, majd 2 evőkanál liszttel összekevertem, és újból felfuttattam.

Kb 45- 50 dkg lisztet, 25 dkg juhtúrót, 2 db tojást, két kortynyi olívaolajat,törött borsot, szárított fokhagymát, kevés chili pelyhet ést a kovásszal együtt összegyúrtam, és alaposan kidolgoztam.

Duplájára kelesztettem, majd kinyújtottam, bekentem olívaolajjal, hajtogattam, és ezt a műveletet még egyszer elvégeztem, azaz nyújt, olajjal beken, hajtogat.image

Kevés ideig még pihentettem, majd kinyújtottam. Éles késsel rácsoztam a tészta tetejét, kiszaggattam, tojással megkentem  és szép pirosra sütöttem (180 fokra előmelegített sütően)

Egyszerű, gyors, olcsó és roppant ízletes!

image

Próbáljátok ki, nagyon finom!

image

 

Elkészítetted? Megetted? Itt beszámolhatsz és kérdezhetsz is