Culinartz 10 min. 15 min.

imageBasilicatát, ezt a minden ízében dél-olasz régiót jól eltitkolták a világ elől. Itt még garantáltan nem járt a szomszéd, sőt még az olaszok többsége sem. Egy régió a 2000 méter magas hegycsúcsok és a türkizkék tenger között, ahol kicsit megállt az idő, zöldellő dombtetőkön, olajfa- és narancsligetek közepén, álmos kisvárosokban sétálgathatunk, a helyi nonna 1 perc után kávéra invitál minket saját házába, és mindenhol a legfinomabb házi koszttal várnak minket. Slow travel és slow food a javából.

Program

1. nap

Bari repülőteréről Materába utazunk. Az ebédet követően gyalogos városnézésre indulunk ebben a lenyűgöző városban. Matera Basilicata egyik ékköve, a város barlanglakásai (sassi) az UNESCO Világörökség részét képezik. Matera domboldalra épült házai, girbegurba utcái Krisztus korának szentföldi városképeire emlékeztetnek. Az egyik domboldal nem véletlenül szolgált háttérdíszletnek Mel Gibson filmjében, a Passióban. Szállás egy tradicionális farmházban, a San Giuliano tó partján, egy hatalmas narancsliget közepén. Vacsora a szálláson tipikus helyi specialitásokkal (lukán kolbász, érlelt sajtok, olajban pácolt zöldségek, parázson sült bárány, stb.)

image

2. nap

Reggeli olasz módra a farmházban, helyben készült lekvárokkal. Fantasztikus a narancslekvár egyenesen a narancsligetből! A reggeli után először Castelmezzano városkába utazunk, melyet Olaszország legszebbjei között tartanak nyilván, megkapta a kitüntető “Borghi piú belli d’Italia” címet is. Sétálunk egyet, megcsodáljuk a meseszép kilátást, majd fakultatív program következik: az Angyalok röpte! Igazi bátorságpróba! A hegycsúcsok tövében megbújó 2 meseszép városka között kb. 1000 méter magasságban kifeszítettek egy drótkötél pályát, melyen a bátrak kb. 110 km/óra sebességgel repülhetnek 1,5 km-en keresztül. Ebéd, majd rövid látogatást teszünk Montescaglioso városba. Vacsora a farmházban, majd esti séta és borkóstoló Materában.

image

3. nap

Délelőtt főzőkurzuson veszünk részt a farmházban, melynek során háziasszonyunkkal együtt elkészítünk egy komplett basilicatai menüsort. Ebédre természetesen elfogyasztjuk, amit főztünk. Délután a Tirrén-tenger partjára, Marateába utazunk, ahol egy 4*-os, tengerparti, medencés hotelben töltünk 2 éjszakát. Maratea a Tirrén-tenger gyöngyszeme, egy kicsit Portofino, egy kicsit Rio de Janeiro. A 22 méteres San Biagio szobor egy domb tetejéről kémleli a horizontot. A középkori városközpontban sokszínű házak között tekergő macskaköves sikátorok, virágos piazzák és 18. századi palazzók várnak ránk. Vacsora a tenger gyümölcseivel a szállodában. Este sétálunk egyet Maratea városkában, majd megkóstolunk néhány finom helyi likőrt (citromlikőr, édeskömény likőr, zölddió likőr).

4. nap

Ez a nap a pihenésé és strandolásé. Az ebédet a tengerparton fogyasztjuk el, a vacsorát pedig a szállodában.

5. nap

Buszos transzfer Bari repülőterére, majd hazautazás.

Ellátás: teljes ellátás

Részvételi díj 699 EUR/fő-től

Az ár tartalmazza:

  • a szállást 4 éjszakára hangulatos farmházban, kétágyas szobában
  • a teljes ellátást (reggeli, ebéd és vacsora)
  • a leírásban szereplő programokat magyar idegenvezetővel
  • a programok során a kényelmes buszos transzfereket,
  • a belépőket és kóstolásokat a program leírása szerint.

Az ár nem tartalmazza:

  • a repülőjegyet Budapest- Bari-Budapest útvonalon, valamint a repülőtéri illetéket.

Jelentkezés/ Ajánlatkérés