Culinartz 10 min. 15 min.

Toszkána, Olaszország legcsillogóbban hangzó tájneve. Igazi kultusza van már irodalomban és filmekben. Nem létezik utazó akinek ne vágyálmai között ne szerepelne úticélként. Mindez érthető is, hiszen egyedülállóan gazdag művészeti értékű városain túl híres gasztronómiai- és borvidék. A középkori várostípus, a reneszánsz építészet és az egyre gazdagabban feltárt és bemutatott etruszk kultúra élő „múzeuma”, ugyanakkor termálforrások és gyógyvizek paradicsoma is.

A tájegységre jutó turisztikai látnivalók mennyisége tekintetében szinte biztos, hogy világelső. A kisvárosok meglátogatása felér egy időutazással, a vidék festői lankái garantálják a romantikus hangulatot. Aki megengedheti magának, hogy akár kisebb társasággal kibéreljen egy rusztikus villát egy elszigetelt dombocskán, az élete hátra lévő részében ide fog visszavágyni.

image

Az egy négyzetkilométerre jutó, kiemelkedő fontosságú látnivalókban Toszkána felülmúl a minden mást a világon. Ha csak Assisi, Firenze, Pisa és Siena városokat vesszük nagyító alá, rögtön hét UNESCO Világörökséget találunk.Ezért is tartják úgy, hogy lehetetlen bejárni és megismerni Toszkánát, legfeljebb csak ízlelgetni tudjuk. És micsoda ízek ezek!

Utunk során valóban meg is ízlelhetjük Toszkánát, vagy legalábbis egy részét. A legfinomabb helyi specialitások: tészták, sajtok, olasz felvágottak és borok.

image

PROGRAM

1. nap: Találkozó az idegenvezetővel, elutazás Budapestről Pisába menetrend szerinti járattal. Érkezés után transzfer a szálláshelyre Siena környékére. Este főzőtanfolyam a farmházban a helyiek vezetésével, majd vacsora.

2. nap: Reggeli után utazás busszal Siena-ba, Toszkána egyik legszebb városába. Találkozó a helyi idegenvezetővel, városnézés (a Dóm megtekintése belülről). Majd ismételten a gasztronómiai élvezeteknek hódolunk, megismerjük az olasz tésza, a “pici” elkészítésének módszerét majd egy helyi étteremben fogyasztjuk el ebédünket. Ebéd után látogatás egy helyi sütemény boltban, majd továbbutazás a tornyairól híres San Gimignano-ba.
A legjobb kombináció következik: városnézés és borkóstolás!
A programok után visszautazás a szálláshelyre, vacsora a farmházban. Akik le szeretnék mozogni a kalóriákat, bemehetnek Siena-ba egy kis esti sétára, hogy a város fényeit is megcsodálhassák, a túlságosan jól lakott utasok pedig a farmházban pihenhetnek.

San Gimignano, a tornyok világhírű városkája

San Gimignano, a tornyok világhírű városkája

3. nap: Reggeli után utazás busszal Pienza-ba, ismerkedés a várossal és a kóstolás ma sem marad el: a régió sajtáról híres, így többfélét is megkóstolunk mielőtt elfogyasztanánk ebédünket.
Megálló Monticchiello-ban és Motepulciano-ban, utóbbi sokaknak ismerős lehet világhírű borairól, így a kóstolás itt is szinte kötelező.
Ismerkedés az olasz pálinkával, a grappával Torrita di Siena-ban. Valószínűleg vidám hangulatban visszautazás a szálláshelyre, vacsora a farmházban.

image

4. nap: Reggeli után elutazás San Galgano-ba és Eremo di Montesiepi-be.
Ebéd egy tipikus farmházban San Galgano-ban. D
élután látogatás Montalcino-ban borkóstolással, mely során többek között a híres Brunello vörösbort is megízlelhetjük. Visszautazás a szálláshelyre, vacsora.

image

5. nap: Kora hajnalban a szállás elhagyása, elutazás a repülőtérre, csomagolt hideg reggeli.

Szállás

A szállást adó farmház Toszkána szívében, Siena közelében (19 km) helyezkedik el csendes környezetben, gyönyörű kilátással. A XVI. századi szállásthely 2005 és 2007 között teljesen fel lett újítva, mégis megőrizte bájos toszkán hangulatát.

tn1_House_109_131 tn1_House_109_231

tn1_House_109_235 tn1_House_109_111

Szobák felszereltsége:

 • a toszkán stílusban berendezett szobákhoz tévé
 • internet csatlakozási lehetőség, telefon
 • szúnyogháló, légkondicionáló
 • fürdőszoba és hajszárító

Szállás szolgáltatások:

 • medence jacuzzival
 • recepció
 • étterem
 • internet (fizetős)

Ellátás: teljes ellátás

Részvételi díj 750 €/fő-től

Az ár tartalmazza:

 • a szállást 4 éjszakára hangulatos farmházban, kétágyas szobában
 • a teljes ellátást (reggeli, ebéd és vacsora)
 • a leírásban szereplő programokat magyar idegenvezetővel
 • a programok során a kényelmes buszos transzfereket,
 • a belépőket és kóstolásokat a program leírása szerint.

Az ár nem tartalmazza:

 • a repülőjegyet Budapest- Pisa-Budapest útvonalon, valamint a repülőtéri illetéket.

Jelentkezés: