Culinartz

Jelentem, már elkezdtem a karácsonyi készülődést.

Igaz, már sokkal korábban, ugyanis a spaghettatáim, az étel ízesítők, és a sárgabarack lekvárom is már határozottan abból a célból  készültek, hogy egy-egy karácsonyi  csomagocskában megbújjanak.

Nem tudnám eldönteni melyik okoz nagyobb boldogságot: az elkészítésük, vagy az ajándékok okozta öröm. Esetleg mindkettő.

Egy biztos, napon szárított paradicsom kerül a csomagocskákba, lesz fokhagymás, lesz bazsalikom- vagy rozmaringolajas és még néhány titkos finomság.

Ha már kitértem az olajokra, ezek önmagukban is remek ajándékok egy-egy csinos üvegbe töltve. Azok akik rendelkeznek némi kézügyességgel festhetnek is rá üvegfestékkel.

Egy a fontos, jól választott és hidegen sajtotl olaj kerüljön bele. Legjobb erre a célra az olíva, abból is a nem extra szűz, ugyanis az túl markáns önmagában is, egy-egy fűszerrel csak rontani lehet rajta.

Fontos még, hogy az olajba kerülő fűszer tökéletesen tiszta és száraz legyen. Vágjátok apróra, helyezzétek egy üvegbe, öntsétek nyakon az olajjal, zárjátok az üveget, majd napos, meleg helyen egy két hétig érleljétek. Ezután kell leszűrni és üvegecskékbe tölteni. Célszerű címkézni is, majd sötét helyen tárolni.

Én most a paradicsomokkal bíbelődtem. Kedvemre való kikapcsolódás volt!

 

Ehhez a diavetítéshez JavaScript szükséges.