Culinartz

Csupán attól római, hogy először spenótot túróval ötvözve Rómában ettem sok sok évvel ezelőtt. A spenótot már egészen pici korom óta kedvelem, Rómát pedig egyenesen imádom!

Vannak soha nem múló igaz szerelmek. Róma bizony egyike szerelmeimnek 🙂 Így érthető, hogy ha alkalom adódik megpróbálok egy ízt, egy illatot visszacsempészni a hétköznapokba azokból a vakációkból amelyeket ott töltöttem.

Így született a tegnapi szarvacska ötlete is ami végső soron nem tartozik a nehezen készíthető akár vendégváró étkek közé de annál inkább látványos, ízletes és nem utolsó sorban könnyen válhat a lurkók kedvencévé is.

A kinyújtott leveles tésztát ujjnyi csíkokra vágtam, majd tölcsérkészítő kis fém kúpokra tekertem. Mindegyiket megfürdettem felvert tojásban és forró sütőben aranybarnára sütöttem.

Közben bő fél kiló zsenge friss spenótot megtisztítottam, enyhén sós forrásban lévő vízbe dobtam fél percre, majd egy szűrőn alaposan lecsöpögtettem.

Kinyomtam belőle  a maradék vizet és apróra vágtam.

Kevés olvasztott vajon friss apróra vágott fokhagymával, egy kanál liszttel és némi tejjel készítettem egy laza rántást majd a spenóttal összekevertem.

Hozzáadtam kb 20 dkg juhtúrót alaposan elkevertem, picit sóztam és pihenni hagytam a hűtőben.

Végül a megsült és közben kihűlt szarvacskákba töltöttem.

fotó (13)

Nos ez a helyes megfejtés a tegnap délutáni feladványra.

Rengeteg válasz érkezett, aminek nagyon örültem, de sajnos mindenki édes vonalon indult el. Egyetlen egy blogolvasó került közel a megfejtéshez.  Így még csak közjegyzőt sem kellett hívnom a sorsolához 🙂

Gratulálok a nyereményhez, mely nem más mint Frances Mayes Szép Toszkána című könyve, a nagy sikerű Napsütötte Toszkána és Édes élet Itáliában című könyvek folytatásaként megjelent album, csodálatos fotókkal, ínycsiklandó ételekkel.

433-large

A nyertest Facebook oldalunkon hírdetjük ki 🙂

Mindenkinek külön köszönet a játékban való részvételért! Amennyiben szívesen vennétek részt máskor is játékban úgy jelezzétek Facebook oldalunkon.