Culinartz

Ezt  a gyors ebédet azért érdemes megemlíteni, mert nem egyszerűen csak krumplipüré került  a rántott májhoz.

Ilyenkor tavasszal, ahogy megjelenik a medvehagyma rögtön használni kezdem és amíg tart a szezonja szinte mindennap belekerül a napi étrendembe. Mindenbe belekomponálom. Na jó tiramisúba még nem került, bár… magamat ismerve, ami késik nem múlik.

Amíg fő az a néhány szemecske krumpli, addig panírba forgatom a csinos májszeletet, maj forró olajban kisütöm.

A forró leszűrt krumplihoz adok egy kevés vajat és egy maroknyi apróra vágott medvehagymát. Az egészet összeturmixolom és már mehet is a tányérra. Ha valami akkor a vajas krumpli egészen jól érvényesül a medvehagyma fokhagymás ízével.

Persze került még egy kis búzafű pestó is a tányéromra… Történt ugyanis, hogy a csíráztatásra szánt búzamagjaim megörültek a tavaszi napfénynek és hirtelen szárba szökkentek. Mivel présem nincsen, hogy friss búzafű levet készítsek, gondoltam kipróbálom pestónak.

Megérte! A hagyományos genovese pestó mintájára készült bazsalikom helyett búzafűvel.

Mindenképp érdemes kipróbálni!

A frissen lenyisszantott búzafüvet apróra vágtam, fenyőmag, parmezán, egy kevés só és olívaolaj társaságában alaposan összetörtem, kevertem a mozsárban.

Mennyi lett! Enyhén édeskés íze remekül illett a medvehagymás püré lágyságához és intenzív fokhagyma ízéhez. Talán ki kellene látogatnom egy búzamezőre több alapanyagért 😉

image