Culinartz

 

Számtalan módon elkészítettem már, legalább annyiszor meg is akartam írni a posztot. Sőt, ahányszor elkészítem mindig másképpen.

Készülhet friss szirmokból, ám ezúttal szárított ehető rózsaszirmokat használtam.

Az elmúlt idők tragédiákba torkolló növénygyűjtögetős hírei után, arra intek mindenkit inkább biztos helyről szerezze be a virágot. Jobb a békesség. Rengeteg helyen kapható ehető virág, így a rózsa szirma is.

Úgy adódott, hogy túllőttem a mennyiséget legutóbb bodzaszörp készítésekor, így aztán egy hirtelen sugallat hatására egy csinos üvegecskét megtömködtem szárított rózsaszirmokkal és ráöntöttem a maradék cukorból főzött szirupot. Gézzel lekötöttem, mert fontos, hogy szellőzhessen.

Nap mint nap csodáltam ahogyan fejlődött a színe a tündér rózsaszíntől egészen a szerelmes vörösig.

Ezután leszűrtem és parafadugóval lezártam az üveget, a hűtőben tökéletesen eláll.

Bevallom olykor minden indok nélkül csak beleszagolok és máris körülvesz a mesevilág rózsaszín köde. Íze pedig, mámorító! Használható süteményekbe, koktélokba, gyümölcslevesekbe. Nem utolsó sorban remek ajándék!

rózsaszörp

Ugyanezt elkövettem mentával is, de került az üvegecskébe néhány  édes illatú hársvirág. Az eredmény leírhatatlan! Aki kíváncsi az eredményre próbálja ki! Nem fog csalódást okozni. A szavamat adom! 🙂

rózsa és menta