Culinartz

“… de tudod mennyire vártam már ezt a kedd estét…” szipogta barátnőm könnyeiben fuldokolva a telefonba. “… egész nap arra készültem, hogy végre egy este, amikor csak kettesben, erre felhív, hogy vége a focinak és nemsokára érkezik a haverokkal… inkább elmegyek egy moziba!” szipogta tovább.

Állj! -mondtam. Készíts inkább egy kis sós sütit a sörük mellé, meglátod következő foci alkalmával nem fogják heccelni, ha éppen haza sietni támad kedve.

Mégis miből? meg különben is alig fél óra és érkezik a társaság!

Nos ezért is érdemes a mélyhűtőben tartani kis adagokban, bármikor pillanatok alatt kiolvasztható vajas tésztát, legyen az előregyártott vagy saját kézzel készült, az ilyesmi mindig jól jön kis csomagokban a mélyhűtőben.

Gyorsan kiolvasztod aztán kezdhetsz vele valamit.

Például kinyújtod jó vékonyra, megkened vékonyan juhtúróval, szórsz rá bőven apróra vágott friss medvehagymát, két oldalról harmadolva visszahajtod, a tetejét megkened tojás sárgájával, szórsz rá rá egy kis ezt, egy kis azt amit éppen találsz: egész mákot, szezámmagot,mandulát, reszelt sajtot, nigella magot, először vékony csíkokra vágod, aztán falatnyi rombuszokat farigcsálsz és betolod a forró sütőbe. A sör még ki sem hűlt mire a sütik illatozva várják a megéhezett foci csapatot.

sós