Culinartz

málna2

Különösebb indok  vagy alkalom nem szükséges, hogy elpepecseljek a konyhában. Még csak az sem ijeszt el, hogy mini adagokban sütök vagy főzök valamit, persze önvédelmi okokból is. Elég, hogy rám törjön a játszhatnék és elvagyok akár egy néhány éves ovis a legóval, gyurmával.

El van a gyerek, ha játszik! El voltam én is. Nem volt határozott elképzelésem, csak úgy jött minden szépen sorban.

Egy kevés vajastésztát szépen vékonyra nyújtottam. Vágtam belőle néhány egyforma mini köröcskét és négyzetet.

180 fokos sütőben aranylóra sütöttem.

Néhány darabra szórtam egy kevés kristálycukrot és flambírozó pisztollyal karamellizáltam a tetejüket.

Ezt a műveletet óvatosan kéretik végezni! Nem gumikesztyűben és vigyázat! a még forró cukorhoz  hozzáérni egyenlő egy ujjlenyomat változással! 😀

leveles

Ezt követően egy tojássárgáját egy-egy kanál porcukorral és liszttel elkevertem, folyamatosan adtam hozzá másfél deci tejszínt majd sűrűre főztem. Hagytam kihűlni majd 8 dkg puha vajjal simára kevertem. Feleztem a krémet. Egyik felébe friss apróra vágott menta levelet és egy kiskanálnyi matcha zöldtea port kevertem.

A két krémmel összeillesztgettem a lapocskákat, málnát helyeztem közéjük és pikk pakk készen is volt.

Kollázsok2

Tény nem szabályos alakot látni a képen, de ez is bizonyítéka, hogy nem a sarki cukiból vettem . Nem is tudna, ennyire mennyei sütit nem is tudna a cukrász sütni 🙂

Japán, mert matchás és sushi őrült is vagyok, katalán csak attól, hogy karamellizált a teteje. Mindegy is mi a neve, lehetne egyszerűbb is.

Például EDD MEG SÜTI 🙂