Culinartz

Ha kánikula, akkor bizony fagyi és nem a multitrutyiból, hanem igazi házi.

Most már belátom, jó befektetés volt ez a kis kütyü és nem igaz, hogy csak az ötszámjegyű árcédulás fagylaltgépekkel lehet minőséget elérni, nem igaz. Ez egy átlagos gép, maximum 1 liter fagylaltot lehet benne készíteni, nem is kell több így legalább nap mint nap új és új ízekkel kísérletezhetek.

Ma a csokoládé volt soron. Rém egyszerű és nyugalom ez nem tartalmaz semmi hozzáadott és finomított adalékot, még cukrot sem így sokkal jobban érvényesült benne a pirított durvára vágott dió-mandula-mogyoró trió.

3 dl kókuszzsírt összemelegítettem 10 dkg kakaóval majd hozzáadtam fél liter kókuszkrémet. (bio és paleo boltokban kapható és még csak nem is drága és mindent tartalmaz ami a kókuszdió héján belül található)

Éppen csak összemelegítem (vigyázat! ha felforraljátok akkor bizony úgy besűrűsödik, hogy láncűrésszel se fogjátok kioperálni a fagyigépből) majd a többi munkát a gépre bíztam.

Lehet ám próbálkozni fagylaltgép nélkül is, ugyanis a fagyasztóban pihentetve félóránként átkeverve is elkészíthető, bár az eredmény nem lesz annyira lágyan krémes de mégis saját készítés.

Míg a gép dolgozott egy jó maréknyi mandula, mogyoró, dió keverékét durvára vágtam és megpirítottam majd hagytam kihűlni. Ezt és egy kevés csokoládé reszeléket végül belekevertem a kész fagylalt masszába.

mókuscsemegés