Culinartz 10 min. 15 min.

Bounty… az édenkert íze. Ugye ismerős mindenkinek a reklám? Annak ellenére, hogy még nem jártam ott ellenben  nem egy nyaralást, nászutat de még esküvőt is szerveztem a reklám forgatásának helyszínére a napokban gondolatban többször is jártam a Seychelle-szigeteken.

A Bounty reklámokat a parányi La Digue sziget egyik híres strandján forgatták.

Itt:

Forrás: Seychelles Idegenforgalmi Hivatala

Forrás: Seychelles Idegenforgalmi Hivatala

(Innen is üzenem az illetékesnek, télre meglephet egy ide szóló nyaralással 😛 )

Nos, ebben az egyre erősebb forróságban pontosan ide képzeltem magam, így hát magától érthető, hogy kókuszfagyi készült.

Igen! Házi, és saját kezűleg. Nem hiper és nem szuper és nem speciális üzlet mélyhűtő pultjából került hozzám (ezt csak azért jegyzem meg, mert elég szomorú tapasztalat, hogy akadnak gasztro “szakértők” akik így járnak el ) hanem magam készítettem.

Persze könnyű a dolgom egy fagyi-kütyüvel, ami egyik legjobban megtérült beruházásom volt, de akinek nincs az is elkészítheti könnyedén, csak némi macerát jelent félóránként kivenni a mélyhűtőből átkeverés céljából.

Az enyémbe cukor egyáltalán nem került, annál több friss kókuszdió reszelék- jut eszembe! nem árt egy izmos Tarzan, aki segít egy ilyen igazán kemény diót izomból egy ütéssel szétcsapni 🙂

Az eredeti tervem is az volt, hogy kis mini, fingerfood jellegű két ujjacska között elegánsan megfogható csokiba kimártott finomság készüljön, hasonlóan az eredeti csokoládéhoz.

Szóval nem került bele semmi egészségre ártalmas dolog, íme:

egy doboz kókusztej,

friss kókuszdió reszelék, majdnem egy egész kókusz

2,5 deci kókusztejszín,

4 tojás sárgája,

kókuszlikőr (Malibu), amennyit nem szégyelsz, vagy nem iszol meg, de legalább egy bő fél deci.

Ja! csoki a kimártogatáshoz és egy szilikon forma.

A kókusztejet, kókusztejszínt és kókuszreszeléket forrásig hevtjük. Tűzről levesszük és legalább egy óráig pihenni hagyjuk.
Ezt követően a tojássárgákat elkeverjük a kókuszlikőrrel, majd apránként az újramelegített kókusztejes keverékhez.

Visszatesszük a tűzre és folyamatos kevergetés közben sűrűre főzzük, ügyelve arra, hogy ne hevítjük forrásig. Ezt az alapot hagyjuk hűlni, majd hozzáadjuk a kókuszlikőrt és a többit a fagyigépre bízzuk.

A kész fagyit szilikon formába kanalazzuk és alaposan lefagyasztjuk. Végül temperált csokoládéval kimártogatjuk.

Legközelebb egészen biztos, hogy bombon technikával készítem. Azaz, maga a formát fogom először kiönteni csokoládéval, ebbe kanalazom a fagyit és “talpazom” a kis falatkákat a csokoládéval. Egészen biztos sokkal egyenletesebb és persze fényesebb lesz.

Természetesen így sem vesztett egy cseppet sem az élvezeti értékéből 🙂

Ugye kipróbáljátok?

IMG_2115 2